2022 Büyük Beden Sonbahar Trendleri

Yaz aylarını geride bıraktığımız, güneşin sıcaklığını hala hissettiğimiz fakat rüzgar estikçe ürperdiğimiz şu günlerde ne giyeceğimizi seçmek her zaman kolay olmuyor. Gardırobunuzdaki çok yazlık kıyafetleri kaldırmanın ve baharlık kıyafetlerinizi indirmenin tam zamanı! Büyük beden sonbahar giyiminin vazgeçilmezi olan bazı parçalara ve aklınıza gelmeyenlere dolabınızda yer açmanızı ve bahar aylarının tadını çıkarırken dilediğiniz gibi giyinmenizi sağlayacak öneriler vereceğiz.

1) Alt-Üst Takım Trendi

Bildiğiniz gibi ikili takımlar artık oldukça popüler, hem de dört mevsim kullanabileceğiniz takımlar üretilmekte. Şort-gömlek, kimono takımları, eşofman takımları, ofis takımları gibi alt-üst takımları sıkça görür olduk. Belki de bazıları çoktan sizin dolabınızda yerini almıştır. Sonbaharda giyilebilecek takımları ise aşağıda derledik.

Ofis Şıklığı Takım Elbiseler

Çalışan bir büyük beden iseniz ofis takımlarınız mevsim geçişlerinden çok etkilenmiyor olsa gerek. Yazın üstünüzde ceket olmaması fakat bahar ve kış aylarında takımınızın tamamlayıcısı olan ceket olması en önemli farktır. Takım elbiselerde ceketinizin sizin bedeninizde olması, olduğundan küçük olmaması gerekir. Kombininizde kullandığınız aksesuar ve takımınızın renk ve desenine göre bir oversize ceket de tercih edebilirsiniz. Sonbaharda takım elbise giyerken de ister etek ister pantolon tercih edin. Fakat bizim önerimiz, hazır havalar çok soğumamışken tam diz üstü veya diz altı etek ile koyu ince çorap giymeniz olacaktır. Daha fazla bilgi için Profesyonel Hayat için Plus Size Giyinme Önerileri adlı yazımıza bakabilirsiniz.

Eşofman Takımları ile Bahar Konforunu Yakalayın

Eşofman takımları da büyük bedenlerin dolabında en çok bulunan hem rahat hem de şık kombinlenebilen bir parçadır. Özensiz görünmeden eşofmanla kombin yapmak da ekleyeceğiniz küçük detaylarla mümkündür. Bahar aylarında sizi rahat ettirirken sıcak tutacak bu takımın içerisine bir bluz giyebilirsiniz. Böylece güneşin yüzünü gösterdiği anlarda üzerinizi çıkarabilir ve güneşten faydalanabilirsiniz. Özellikle kavurucu yaz aylarından sonra açık havada yürüyüş yapmak için mükemmel aylara girmiş bulunmamız ile birlikte, eşofman takımları sizin için en iyi tercih olacaktır.

2) Üst Giyim Trendleri

Geçiş mevsimleri çoğumuz için hasta edici olabilir. Farkında olmadan üşüttüğünüz, bir terleyip bir titrediğiniz şu günlerde giyinirken dikkat etmeniz gereken en önemli şey üstünüzdür. Bu nedenle sonbaharda elinizin altında birkaç kazak ve tunik bulunması iyi olabilir. 

Bir Büyük Beden Klasiği: Tunikler

Tunikler genişliği, boyunun nispeten uzun oluşuyla büyük bedenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Çeşitli kumaşlarda, desenlerde ve renklerde olabilen tunikler sonbahar mevsiminin de en ideal üst giyim parçası diyebiliriz. Üstüne uygun bir ceket veya aşağıda bahsedeceğimiz üzere bir trençkot ile kombinlemeniz hem çok şık hem de mevsimlik olacaktır. Üstelik zengin seçenekleri sayesinde tunikler ile tarzını yansıtmanız mümkün! Tunik seçerken dikkat etmeniz gereken şey ise vücut tipinize uygun desen seçmek; olduğunuzdan büyük gösteren desenlerden, enine çizgilerden, enine baskılardan, zarif durmayan abartılı desenlerden uzak durmaktır.

Günlük Örme Kazaklar 

Sonbaharın bazı günleri yazı hatırlatırken bazı günleri ise soğuk kış günlerinin habercisi niteliğinde olabiliyor. İşte tam da o günler için kışlık kazaklarınızdan bazılarını çıkarmalı ve böyle günlerde giymelisiniz. Büyük beden kazaklarda özellikle V yaka kesimin çok estetik durduğu aşikar. Siz de altına giydiğiniz pantolon veya eteğe uygun bir modelde kazak seçebilirsiniz. Örneğin dar kesim pantolon ile bol oversize bir kazak, ispanyol paça pantolon ile boyu belde biten ve bedeninize daha turan bir kazak tercih edebilirsiniz.

3) Alt Giyim Trendleri

Büyük beden kadınların giyinirken ikinci bir defa düşündüğü alt giyim, kombinlemesi artık o kadar da zor değil! Vücut tipine uygun etek ve pantolon seçerken dikkat etmeniz gereken şey, pantolon veya eteğin bel boyu, deseni ve rengidir. Açık renk altlar her zaman iyi durmayabilir, hele sonbahara girdiysek daha kırık tonlara ve doğa renklerine dönüş yapabiliriz demektir.

4 Mevsim Trend Kot Pantolonlar

Kot pantolonların her geçen sene artan modelleri ve modası büyük beden kadınlar için de birçok seçenek sunuyor. İster mom jeans ister İspanyol paça isterse de skinny jeans olsun, her model pantolonu büyük beden şeklinde kombinlemek mümkün. Sonbahar aylarında da dinamik bir duruş sergileyecek olan kot pantolonlar büyük bedenler için bazı yönlerden oldukça avantajlı. Örneğin skinny jeans büyük beden bir kadının kalça ve basen bölgesini toplayıp daha ince ve uzun gösterebilir. Öte yandan ispanyol paça ise bilek ve alt bacağı kamufle ederken üst bacak ile uyumlu bir görüntü sunar.

Kumaş Tayt ile Bahar Konforu

Dört mevsim giyebildiğimiz bir parça da kumaş taytlardır. Büyük bedenler için de çok rahat bir tercih olan taytlar, aynı skinny jeans gibi vücudun alt kısmını toparlayıcı ve sıkılaştırıcı bir etkisi vardır. Yalnız büyük beden taytta renk seçimi önemlidir, nitekim çok açık renkler ve desenler sizi olduğunuzdan da kilolu gösterebilir. Bunun yanı sıra siyah tayt aralarında kombinlemenin en kolay olduğu parçadır. Üstüne bir tunik veya uzunca bir kazak ile bu mevsimin tadını çıkarabilirsiniz.

4) Ayakkabı Trendleri

Sonbahar kombinleri denince belki de en zor karar verdiğimiz parça, ayakkabılarımız! Yağmur yağdı yağacak diye dışarı çıktığımız günler, hala açık renk/düz taban spor ayakkabılarımızdan vazgeçemiyor oluşumuz bize bazen yanlış kararlar aldırtabiliyor. Bu mevsimlerde hem şık hem de yağmur dostu çizmeleriniz ve mevsimlik spor ayakkabınızı kullanabilirsiniz.

Diz Üstü Çizmeler

Büyük beden kadınlarda çizme giymek alt bacak ve ayak bileği kalınlığından dolayı kolay olmayabiliyor. Fakat diz üstünde biten çorap çizmeler sizin için biçilmiş kaftan olabilir! Bacağınızı saran ve diz üstüne çıkan bu çizmeler alt bacakta sade ve şık bir görünüm yakalamanızı sağlar. Bu çizmeleri midi veya mini etekle kombinleyebilir, bacağınızı kamufle edebilirsiniz.

Kalın Tabanlı Spor Ayakkabı

Yağışlı havalarda da spor ayakkabılarınızdan vazgeçmeyin. Özellikle büyük beden kadınlar için ayak konforu önemlidir, bu nedenle dolabınızda dört mevsim giyebileceğiniz günlük spor ayakkabılar bulundurmanız şart. Sonbahar için ise doğanın renklerine boyanmış bej, kahverengi, ağaç yeşili gibi renklerde mümkünse su geçirmeyen yüksek tabanlı bir ayakkabı bu mevsimin kurtarıcısı olabilir. Üstelik bu ayakkabıyı istediğiniz kombinle kullanmak da mümkün – yalnızca ofis kombinlerin de fazla spor bir tercih olabilir buna dikkat etmelisiniz.

5) Dış Giyim Trendleri

Gelelim sonbaharın yağışlarına ve üstümüze ne alacağımıza. Bahar aylarında hepimizin kafasında şu ikilem oluşur: “İçime ince giyip üstüme bir şey mi alayım yoksa sadece kalın bir şey mi giyeyim?” Cevabını biz verelim, hava ne sıcak ne serin ise ince bir bluz veya tunik üzerine bir şey girmek en ideali. Hatta yumuşak pamuklu bir şal bile bu günlerinizin kurtarıcısı olabilir. Burada ise her büyük bedenin dolabında bulunması gereken trençkot ve uzun hırkalardan bahsedeceğiz.

Hem Spor Hem Şık Trençkotlar

Trençkotlar aklımızda bej renkleri ile yağmurlu günlere eşlik eden parça olarak yerini alıyor. Fakat artık farklı desenlerde ve renklerde olabilmekle birlikte kombinlerde şık bir parça olarak da kullanılıyor. Büyük beden kadınlar için ise uzun ceketler mükemmel bir seçenek. Arkadan bakıldığında çok şık duran trençkotlar, içinize giydiğiniz ister casual kombin ister ofis kombini ile de her gününüzü trençkot günü yapabilirsiniz.

Vazgeçilmez Casual Uzun Hırkalar

Yumuşaklığı ve rahatlığıyla elinize kahvenizi alıp kanepenize uzandığınızı anımsatan bu uzun hırkaları dışarıda kombinlemek de artık çok moda. Daha çok gri ve kahve tonlarına aşina olsak da daha canlı renk yünlerden de böyle hırkalar yapılmakta ve sizin dolabınızda da yerini almaya hazır. Kot pantolonlarla veya tayt kombinlerle birlikte kullanabileceğiniz uzun hırkalar casual bir hava taşımak istediğiniz günler için bire bir!

ModaXLarge olarak bu sene sonbahar büyük beden trendlerini sizinle paylaştık. Stilinize uygun parçaları kombinlemek ve dolabınızda olmayanları da edinmek için sıra sizde! Verdiğimiz kombin önerilerini vücut tipinize göre yaptığınız, tarzınızdan ödün vermeden renklerin gücünden cesurca yararlandığınız ve doğanın değişimini kucakladığınız güzel bir sonbahar dileriz.

Anasayfa
Hesabım
0
Sepetim
Ürün Ara